Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Київщина

Який вигляд матиме сучасна Бучанська школа-садочок в мікрорайоні Нова Буча 

Міський голова Бучі Анатолій Федорук показав як виглядатиме Бучанська школа-садочок в мікрорайоні Нова Буча, яку  побудують литовські партнери.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на його Telegram.

Зазначається, що навчальний заклад стане найновітнішим будівництвом у всій Україні – тут навчатиметься майже 900 вихованців. Загальна вартість будівництва сягає 18 мільйонів євро. Нині благодійникам вдалося зібрати 2 мільйони.

«500 тисяч євро вже передало Литовське агентство з охорони навколишнього середовища при Міністерстві охорони навколишнього середовища. Інші суми надійшли від комерційних благодійників. Таких як, наприклад, добре відомий нам Novus», — написав очільник міста.

Оновлений заклад для освітян Київщини

Заклад буде побудовано за стандартом A-class. Це означає, що будівля не створюватиме викидів CO₂. Вона матиме установки відновлюваної енергії: сонячні панелі та геотермальну енергію — для виробництва всієї електроенергії і тепла, які необхідні для споживання.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині запрацював перший мобільний клас безпеки. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору