Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Сергій Наєв відвідав жителів Чорнобильської зони

Генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав мешканців Чорнобильської зони, які виявились відрізаними від цивілізації внаслідок повномасштабного вторгнення рф.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Командування Об’єднаних Сил ЗС України.

Зазначається, що командувач ОС ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав мешканців Чорнобильської зони, які опинились відрізаними від цивілізації внаслідок російського повномасштабного вторгнення на територію нашої країни.

“Щоб унеможливити подальше проходження противника на територію України, було зруйновано міст, який сполучав населені пункти Чорнобильської зони, це спричинило логістичну проблему, – сказав Наєв.

За його словами, наразі мешканцям Зони відчуження допомагають військовослужбовці у межах цивільно-військового співробітництва. Офіцери забезпечують людей продуктами, ліками та іншими необхідними речами. 

Командувач додав, що під час спілкування із мешканцями Чорнобильської зони, він переконався – “проблемних питань та зауважень до роботи військових на цей момент немає”.

Він також наголосив, що ці населені пункти знаходяться поблизу кордону з Республікою Білорусь. Уразі загрози громадян завчасно та обов’язково вивезуть у безпечне місце.

“Зараз на цьому напрямку перебуває недостатня кількість військ рб, щоб створювати військову загрозу, але є певна небезпека. Ми усвідомлюємо, що вона може зрости, але й ГШ ЗСУ тоді збільшить наші сили, що у цьому випадку підсилить обороноздатність й готовність наших військ. Про людей, які тут проживають, українські захисники подбають завчасно та обов’язково вивезуть у безпечне місце”, – резюмував Наєв.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині 4 тис км ліній електропередач та 300 енергооб’єктів вже підготовлено до зими. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору