Коломия До сайту

Свято-Троїцька церква в Ірпені перейде до ПЦУ

Рішення про перехід до Православної Церкви України Центрального храму Ірпінської громади – Свято-Троїцької церквибуло ухвалене сьогодні, 25 жовтня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що рішення ухвалили городяни під час відкритих зборів у актовій залі  Ірпінської міської ради, яка вмістила понад 300 людей і майже усі проголосували одностайно.

“Центральна Свято-Троїцька церква є одним з найбільших та найстаріших храмів Ірпеня і питання про його перехід піднімалося громадянами та священниками міста ще з весни минулого року”, – йдеться у повідомленні.

І зуважується, що повністю перехід завершать після реєстрації нового статуту парафії в Київській ОВА.

“Після цього Предстоятель ПЦУ Митрополит Київський і всієї України Епіфаній призначить настоятеля храму. Тимчасово посаду голови парафії обіймає протоієрей Ярослав Ящук”, – кажуть в Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 8 жовтня у ворзельському храмі апостолів Петра і Павла лунала перша літургія українською мовою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець