Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

З початку повномасштабного вторгнення, в Україні відновлено 800 медзакладів – МОЗ

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України, окупанти пошкодили 1455 обʼєктів медзакладів, ще 190 були зруйновані вщент. 

Про це повідомляє  Інформатор БІГз посиланням на МОЗ.

Зазначається, що найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини та Чернігівщини. До того ж від початку війни ворог пошкодив 103 автівки екстреної медичної допомоги, знищив 253 автомобілі та захопив 125 автівок «екстренки».

Попри це, в Україні відбувається відновлення медичних закладів, які були пошкоджені ворогом. Першочергово відбудовуються  обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень.

Лише за понад 20 місяців війни у різних регіонах України вже повністю відновлено 411 обʼєктів медзакладів та ще 412 об’єктів медзакладів відновлено частково. 

Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині, Чернігівщині та Житомирщині.

«Відновлення медичної інфраструктури є пріоритетом для Міністерства охорони здоровʼя. Саме тому роботи з відбудови триватимуть й  надалі. МОЗ разом із партнерами продовжують працювати задля відбудови українських медзакладів та створювати умови, щоб наші лікарі попри війну могли повноцінно працювати та надавати потрібну медичну допомогу пацієнтам», — йдеться у дописі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що КОВА передала 45 позашляховиків для збільшення кількості сил ППО.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору