Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Учнів та педагогів із Синяка вчили рятувати життя

Волонтери-рятівники з Іспанії провели заняття з домедичної допомоги для старшокласників та вчителів Синяківського ліцею.

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  з посиланням на Бучанську міську раду. 

Зазначається, що волонтери з Іспанії вже кілька місяців поспіль проводять такі навчання. Вони мають практику у цьому напрямку, адже на їхньому рахунку не одне збережене життя.

Під час занять використовували муляжі

Їхня цільова аудиторія –  українські військові та освітяни, яким дають навички як надавати допомогу під час різних ушкоджень.  Адже на їхньому рахунку не одне збережене життя.

За словами іспанського волонтера,  надання першої домедичної допомоги – надзвичайно важлива річ, бо від цього залежить, чи вдасться запобігти смерті людини.

Опанувати деякі вправи допомагали колеги

“Педагоги разом з дітьми вчилися правильно накладати турнікет, виконувати тампонування, робити непрямий масаж серця та багато іншого. Оскільки нині, за воєнних часів, будь-хто може стати останньою надією постраждалих”, – йдеться у повідомленні.

І зазначається, що гості не лише навчали азам медицини, а й подарували ліцею набір для надання першої невідкладної допомоги.

Один з моментів навчання

Також  гості отримали подарунки у відповідь – пам’ятні сувеніри, виготовлені руками учнів.

Сувеніри для гостей

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що молодь Бучанської громади долучилась до психологічного   інтенсиву «Мені вдалося!».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору