Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Огляд

Гайд по оренді квартир у БІГ-регіоні

Буча, Ірпінь та Гостомель – це міста в регіоні, які були окуповані, але залишились нескореними й поступово повертаються до звичайного життя. Інфраструктура відновлюється, будуються нові житлові комплекси. Питання оренди житла в цих містах має велике значення, оскільки багато людей бажають жити в комфортних місцях з численними парками та зручним розташуванням поблизу столиці, але при цьому далі від гамірного великого міста.

Інформатор БІГ провів дослідження цінової політики оренди квартир на трьох найпопулярніших ресурсах: OLX, Flatfy та Obyava.ua.

За результатами дослідження виявлено, що квартири вартістю від 3500 до 5000 гривень зазвичай мають “совковий” ремонт, від 6000 до 12000 гривень – євроремонт, а ціни вище 12000 гривень зазвичай пов’язані з дизайнерським ремонтом. Останнім часом попит на оренду квартир значно зріс, що призвело до значного підвищення цін, іноді навіть до “космічних”.

Розглянемо оренду однокімнатних квартир в різних містах БІГ-регіону:

Ірпінь:

  • OLX: ціни від 3800 до 16 000 гривень.
  • Flatfy: ціни починаються від 4000 і сягають 15 000 гривень.
  • Obyava.ua: аналогічно, ціни розпочинаються від 3500 і досягають 15000 гривень. Варіанти за 6-9 тисяч гривень вважаються найпривабливішими спираючись на критерій “ціна-якість”.

Такий вигляд має квартира в Ірпені за 3800 гривень

А вже такий вигляд має квартира за 12 000 грн

Буча:

  • OLX: ціни на оренду  від 4500 до 17000 гривень.
  • Flatfy: ціни стартують від 5000 і досягають 18000 гривень.
  • Obyava.ua: ціни від 8000 до 15000 гривень. На момент перегляду було  доступно лише 4 варіанти квартир.

    Візуалізація однокімнатної квартири

Гостомель:

  • OLX: наразі доступно багато пропозицій з цінами від 5000 до 15000 гривень.
  • Flatfy: на цьому ресурсі пропозицій мало, і ціни стартують від 5000 до 15000 гривень.
  • Obyava.ua: на цьому сайті не було знайдено оголошень про оренду однокімнатних квартир в Гостомелі.

Загалом можна відзначити, що в Бучі, як у місті БІГ-регіону, зустрічаються найкращі варіанти квартир за поєднанням ціни та якості ремонту. Наприклад, вже за 5 тисяч гривень можна знайти квартиру в хорошому районі з євроремонтом. У сусідньому Ірпені ціни на квартири з якісним ремонтом починаються з 7 тисяч гривень.

“Підняття цін на оренду квартир завжди пов’язано з попитом на них. На сьогодні є велика кількість переселенців з територій, де ведуться військові дії, і взагалі зі сходу України (особливо багато молодих людей) і обмежена кількість вільних квартир. До осені квартири дорожчають, це пов’язано з тим, що до  передмістя столиці приїздить більше людей на роботу, студенти на навчання. Минулого року в осінньо-зимовий період зріс попит на квартири, які знаходяться на нижніх поверхах, а саме з газовим опаленням. А якщо до квартири заведено оптоволоконний інтернет, то цінник на оренду одразу піднімається. Середня ціна оренди однокімнатної квартири в новобудові в регіоні десь 9000 грн”, – спеціально для Інформатора БІГ розповідає Оксана Янко, менеджер з продажу нерухомості.

Раніше “Інформатор БІГ” розповідав про оренду квартир у БІГ-регіоні: гайд по цінах та умовах та про початок капітального ремонту житлової багатоповерхівки в Ірпені

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Попко Микола 

Нагору