Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Понад 500 тис. грн за несплату користування землею 

Прокуратура через суд стягнула понад 500 тис. грн з товариства, яке 3 роки не сплачувало кошти за користування землею. 

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  з посиланням на Київську міську прокуратуру.

«Установлено, що з квітня 2020 року товариство є власником нежитлових будівель, які розташовані на земельній ділянці комунальної власності площею 0,7661 га по вул. Колекторній у Дарницькому районі міста Києва», – йдеться в дописі.

Зазначається, що набувши у власність нерухоме майно, право оренди на вказану земельну ділянку товариство не оформило, у зв’язку з чим тривалий час використовувало її для обслуговування свого майна без правовстановлюючих документів та не сплачуючи орендну плату.

Внаслідок безоплатного використання товариством комунальної земельної ділянки територіальна громада міста Києва тривалий час не отримувала до бюджету значні кошти.

Вказане негативно вплинуло, зокрема, на посилення сил оборони столиці та відновлення міських об’єктів, пошкоджених внаслідок воєнних дій, а також розв’язання нагальних питань, що стосуються територіальної громади та фінансуються з місцевого бюджету.

Відповідно, суд першої інстанцій погодився з доводами прокурора про порушення інтересів держави у вказаній справі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині БЕБ вилучило контрафактні цигарки на 4 млн грн.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору