Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Громади зможуть формувати фонди житла для переселенців

Верховна Рада прийняла Закон щодо деяких питань забезпечення внутрішньо переміщених осіб житлом для тимчасового проживання (законопроєкт №9310).

Про це повідомляє  Інформатор БІГ  з посиланням на Верховну Раду України.

Як зауважив голова комітету з питань прав людини Андрій Задорожний, прийняття  цього Закону є ще одним кроком до належного забезпечення прав ВПО.

Документом законодавчо запроваджуються положення щодо формування органами місцевого самоврядування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Відтепер органи місцевого самоврядування мають право формувати відповідні фонди житла також шляхом оренди приміщень, що надасть додаткові можливості для забезпечення ВПО житлом.

“Крім того, Законом на період дії воєнного стану Кабінету Міністрів України надано право визначити додатковий перелік особливо вразливих категорій внутрішньо переміщених осіб  (крім тих, що вже визначені в законодавстві), які після закінчення шестимісячного строку не будуть змушені сплачувати орендну плату за проживання в тимчасовому житлі”, – йдеться у повідомленні на сайті Парламенту.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що благодійна організація “Reinvent Ukraine” встановила модульне житло для двох родин з Макарівської громади, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору