Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

7 років за ґратами за «злиття» координатів на Київщині

СБУ виявило зловмисника, який коригував ворожі обстріли по місцям розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів на Київщині. Йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Зазначається, що на початку лютого 2023 року коригувальника завербував кадровий співробітник управління фсб по Алтайському краю.

За вказівкою ворога агент розвідував інформацію, щоб окупанти проводили ракетні удари по об’єктах українських Сил оборони.

СБУ задокументувала його злочинні дії та затримала у передмісті Києва. Саме тоді він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій.

У ході обшуку у затриманого було виявлено мобільний телефон з доказами виконання ворожих завдань та листування з агресором.

На підставі доказів, зібраних співробітниками СБУ, Обухівський районний суд Київської області визнав коригувальника винним за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання – 7 років позбавлення волі.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що агент фсб провів на Київщину 128 одиниць ворожої техніки.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору