Коломия До сайту

Міжнародна естафета стартуватиме в Ірпені

Ірпінь обрали стартовим містом для забігу Acting for survivors у межах Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що забіг розпочнеться 26 листопада об 11:00. Місце старту з міркувань безпеки повідомлять додатково.

“Спортивний захід об’єднає сотні учасників з півтора десятка українських міст, а також нашу діаспору у Чикаго, США. Стартуватиме він саме в Ірпені не випадково. Організатори хочуть нагадати про тих людей, які пережили та досі переживають травматичний досвід пов’язаний з військовим вторгненням та закликати світ до їхньої підтримки та турботи про їх ментальний стан. Тож основними локаціями забігу стануть маршрути евакуації жителів Київщини на початку повномасштабного вторгнення. Потому естафету передадуть до інших українських міст та у Чикаго”, – йдеться у повідомленні.

Київська ОВА деталізує, що Ірпінь під час бойових дій і російської окупації був зруйнований на 75% внаслідок військових дій та евакуйований на 90%.

“Вулицями, на яких пройде забіг, здійснювалась евакуація мешканцями самостійно і за допомогою волонтерів, адже вони прямують до мосту «Дорога життя», який був єдиним можливим шляхом покинути місто”, – зауважують у КОВА.

Для того, щоб узяти участь в ініціативі, потрібно зареєструватися. Реєстрація безкоштовна.Участь у заході також  безкоштовна, проте бажаючі можуть залишити донат на рахунок Благодійної організації «Help heroes of Ukraine».

ДОВІДКА. Ця акція –  масштабна ініціатива Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної спільно з ГО “UA Experts”, за підтримки ООН в Україні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що під час благодійного бліц-турніру бучанські шахісти зібрали майже 3 тисячі гривень для ЗСУ.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель).

Інесса Швець