Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

ООН забезпечуватиме школи Київщини гарячим харчуванням

81 школа Київщини отримає допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН для забезпечення освітян гарячим харчуванням.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із покликанням на допис КОВА.

Договір для підтримки щоденних шкільних обідів підписав начальник КОВА Руслан Кравченко з директором ВПП ООН в Україні Метью Голлінгвортом за участі заступника Міністра освіти і науки України Андрія Сташківа.

У 2023-2024 навчальному році ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для 21 тис. дітей 1-4 класів у школах 35 громад області.

Нагадаємо, Київщина – перша область, яка взяла участь у пілотному проєкті Програми зі шкільного харчування. Минулого року таку допомогу отримали 58 шкіл на суму 7,8 млн грн. Цього року кількість учнів, які отримують безкоштовне гаряче харчування, зросла на 22%. 

Наразі обідами забезпечені майже 86 тис. дітей. У 29 громадах усі учні 1-4 класів харчуються безкоштовно або у співфінансуванні з місцевим бюджетом.

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв, що “Епіцентр” планує відкрити ще два ТРЦ на Київщині.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору