Коломия До сайту

На підступах до Києва знищено майже 10 ворожих дронів

У ніч з 17 на 18 листопада ворог вдруге за місяць атакував столицю та область безпілотниками.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на голову КМВА Сергія Попка та з посиланням на Київську ОВА.

“В області працювала ППО. Дякуємо нашим захисникам! Усі ворожі об’єкти збиті. Постраждалі відсутні. Інфраструктура та житлові будинки непошкоджені”, – зауважив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Сергій Попко деталізував, що ворожі дрони противника,  вби дістатися столиці, подолали складний маршрут протяжністю майже 1000 кілометрів.

“На атаку Києва безпілотники заходили з північного напрямку. Але складні маневри ворога не стали на заваді нашій протиповітряній обороні. Силами та засобами ППО усі повітряні цілі – майже десяток – були уражені на підступах до Києва”, – йдеться у повідомленні.

У Повітряних Силах ЗСУ зазначають, що, починаючи з учорашнього вечора, зафіксовано пуски 38 ударних безпілотників «Shahed-136/131», які здійснювали атаки у кілька хвиль, групами, в зонах відповідальності усіх повітряних командувань Повітряних Сил, у багатьох регіонах України.

“До відбиття повітряного нападу залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою знищено 29 ударних БпЛА «Shahed-136/131», – зауважується у повідомленні.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що СБУ виявило зловмисника, який коригував ворожі обстріли по місцям розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів на Київщині. Йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Мілітарний