Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Макарівська бібліотека стала переможцем міжнародного проєкту

Українська бібліотечна асоціація оголосила переможців конкурсу в унікальному проєкті міжнародної співпраці з Центральною бібліотекою міста Берлін (Німеччина), за підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe – «Бібліотека – місце сили», де серед 5-ти переможців – КЗ «Публічна бібліотека» Макарівської селищної ради.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Макарівську селищну раду.

Основна ідея проєкту – дати новий поштовх для розвитку бібліотек, які перебували в окупації, шляхом навчання бібліотекарів новим підходам у організації роботи бібліотек.

До того ж результатом проєкту будуть запроваджені інноваційні бібліотечні послуги, реалізовані проекти розроблені учасниками, які будуть спрямовані на моральне, культурне та економічне відновлення громади.

«Сучасна бібліотека – це не просто полиці з книжками. Це територія співтворення, порозуміння й підтримки, саморозвитку й досягнення успіху. Тут народжуються ідеї, пишуться проекти та відзначаються успіхи. Все найцікавіше – лише починається», – резюмували в Макарівській селищній раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації працює над проєктом відбудови ліцею № 3 Гостомельської селищної ради Бучанського району. На місці руїн має зʼявитися сучасний простір з укриттям.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору