Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Почесним нагрудним знаком «Хрест Військова честь» нагородили бучанця Івана Сацик

Бучанець Іван Сацик отримав нагрудний знак «Хрест Військова честь» від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Відомо, що раніше Іван Сацик вже отримував подяку та відзнаку «За мужність» від Президента України та нагрудний знак «Кров за Україну», яка надається пораненим бійцям.

Він почав свій військовий шлях ще у 2014 році. Будучи у складі 72-ї окремої механізованої бригади, він брав участь у боях за Маріуполь та Луганську область.

У 2015 бучанець призвався в ряди добровольчого підрозділу батальйону «Гарпун». Потім став командиром третього взводу полку «Миротворець», де вчив своїх побратимів рукопашному бою, адже раніше був Чемпіоном Європи та срібним призером Чемпіонату світу з цього виду спорту.

З 2017 по 2021 рік працював у лавах Національної поліції. А вже в березні 2022 року з початком повномасштабного вторгнення знову мобілізувався до ЗСУ.

Бучанець отримав відзнаку від Валерія Залужного

Раніше  Інформатор БІГ повідомляв про те, що Бучанська громада передала на фронт Mavic 3T.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору