Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Модульне містечко «Ластівка»: відкрито другу чергу

Спільними зусиллями багатьох структур в Ірпені відкрили другу чергу модульного містечка «Ластівка».

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що відкриття другої черги модульного містечка стало можливим завдяки співпраці Ірпінської міської ради, уряду Польщі, Київської ОВА, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Містечко чекає новоселів

“На сьогоднішній день на території Ірпінської громади функціонує два модульних містечка. Завдяки міжнародним партнерам влітку 2022 року було відкрито перше модульне містечко «Дубки». У травні 2023 року була відкрита перша черга у модульному містечку «Ластівка», де сьогодні проживає 170 осіб”, – йдеться у повідомленні.

А в нововідкритій другій черзі «Ластівки» може розміщуватися у 160 квартирах 640 мешканців. Ця частина модульного містечка  складається з 20 двоповерхових модульних будинків, у кожному з яких –по 8 квартир.

У будинках – двоповерхові квартири

“Квартира у модульному будинку складається з вітальні-студії, спальні та вбиральні. Вітальня-студія облаштована, як місцем для відпочинку так і кухнею з вбудованими електроприладами. Квартири повністю мебльовані і готові для проживання. Всі будинки підведені до міських комунікацій. Роботи були проведені комунальними підприємствами КП «Ірпіньводоканал» та КП УЖКГ «Ірпінь» за кошти бюджету Ірпінської громади”, – пояснюють у міськраді.

До того ж, на території модульного містечка розміщено пральню з усією необхідною технікою та ігрову кімнату для дітей.

Завдяки підтримці небайдужих громадян і організацій створено комфорт і затишок у модульному містечку.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що в Ірпені відбудовують багатоповерхівку по вулиці Шевченка, 4.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото: Олег Гриб

Нагору