Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Сніг, хуртовини, мороз: погіршується погода – будьте обережні!

Синоптики прогнозують погіршення погоди і попереджають про небезпечні метеорологічні явища.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на український Гідрометцентр.

Синоптики звертають увагу на те, що погода погіршується по всій Україні. Якщо вночі  опадів не очікується, то вдень може бути значний сніг і хуртовини.

Варто й одягатися тепліше, адже вітер очікується переважно північно-західний, 7-12 м/с; вдень пориви 17-22 м/с, місцями на Київщині може бути області 25 м/с.

“Температура по області вночі та вдень 0-5° морозу;у Києві вночі та вдень 0-2° морозу”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, 26 листопада вдень та вночі 27 листопада очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого ) рівня небезпечності. Синоптики прогнозують сильні снігопади , посилення вітру до 17-22 м/с, місцями по області 25 м/с. Кінець листопада може “видати” увесь”зимовий набір”: хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця.

На погіршення погоди звертають увагу рятувальники.

“Закликаємо водіїв і пішоходів бути обережними та не планувати дальніх мандрівок.
Якщо поїздку відкласти не можна, неухильно дотримуйтесь правил дорожнього руху. Носіть на одязі світловідбивні флікери та взуття, що не ковзає.У разі надзвичайної події телефонуйте “101”, – йдеться у повідомленні ДСНС України.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що снігопад, про який попереджають синоптики, змусив столичні школи перейти на змішане навчання.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору