Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

За останній рік на Київщині зросла кількість звернень щодо домашнього насильства

Протягом року до Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 4 324 звернення з питань домашнього насильства.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на заступницю голови КМДА Марину Хонду.

Зазначається, що це майже на 67% більше, ніж за весь 2022 рік. Також мобільні бригади вже надали майже 2 тисячі консультацій, пов’язаних із домашнім насильством, а 263 людини перебували в місцях тимчасового безпечного перебування.

«Плануємо запроваджувати в Києві третій крок допомоги людям, які за час перебування у притулку не змогли до кінця розв’язувати питання, пов’язані з насильством. Для того, щоб надавати підтримку в довгостроковій перспективі», – йдеться в дописі.

Отримати психологічну підтримку та юридичну допомогу можна в центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вулиця Райдужна, 6-А.

До міської служби довіри можна цілодобово звернутись за номером:
044-272-15-00.

Нагадаємо, у Києві вже розпочався цикл заходів, присвячених міжнародній акції «16 днів проти насильства».

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що у Гостомелі продовжує свою роботу цілодобова «Гаряча лінія» КП «Муніципальна варта». 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору