Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Бучанській громаді кусали калиту

Сьогодні, 30 листопада, у зимовому циклі свят – День Андрія Первозванного. Молодь Бучанської громади відзначила це свято Андріївськими вечорницями.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що учні Синяківського ліцею №15 та вихованці Бучанських садочків «Перлинка», «Капітошка», «Сонячний», а також «Веселка» та «Золота рибка» зібралися, аби згадати і відтворити давні українські розваги,  обряди й традиції цього свята.

Підготовка до свята

“Діти співали пісні, грали в цікаві ігри, танцювали українські таночки. Найбільше радості і сміху дітям принесли головні атрибути свята – щорічне кусання смачної калити та ворожіння”, – йдеться у повідомленні.

Розмаїття Андріївських традицій

«Андріївські вечорниці – чудовий спосіб розповісти дітям про давні традиції нашого народу та особливості життя наших предків. Дбаючи про пам’ять минулого ми плекаємо майбутнє! Дякуємо ЗСУ за можливість вшановувати свої традиції!», – кажуть освітяни.

Яскраве свято

Також Інформатор БІГ розповідав, що завтра, 1 грудня, лісові господарства Київщини розпочинають продаж новорічних дерев, спеціально вирощених до свят.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору