Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

“Різдво в коробці”: громада міста Борна зібрала подарунки для ірпінських дітей

У місті-побратимі Ірпеня – німецькому місті Борна – відбулася благодійна акція зі збору дитячих подарунків.

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що до цієї акції долучилися й українці, які живуть у Борні.

У межах акції “Різдво в коробці” жителі Борни зібрали набори подарунків для маленьких ірпінчан. Очікується, що святкові сюрпризи одержать діти напівсироти, ті, хто втратив батьків на війні, та маленькі жителі модульних містечок.

За словами радниці Ірпінського міського голови з міжнародної співпраці Оксани Сулими, обговорення  потреб дітей в Ірпені для формування таких подарунків відбулося з ініціаторами акції та журналістом ще на початку листопада.

“Німецьким партнерам було важливо, щоб подарунки були приблизно однакові для дітей, тому попросили складати в коробку з під взуття, надали перелік предметів, які можна покласти: іграшки, солодощі, канцтовари, предмети гігієни, тощо. Кожна коробочка унікальна, заповнена з любов’ю і підписана для дівчинки чи хлопчика. Особливо приємно, що наші українські родини разом з дітками купували, збирали і запаковували ці подарунки для дітей Ірпеня”, – зауважила Оксана Сулима.

І висловила сподівання, що завдяки цим сюрпризам до різдвяних свят удається порадувати малечу Ірпеня.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що цьогоріч, за оновленим церковним календарем, День Святого Миколая в Україні відзначаємо 6 грудня. Оскільки це дитяче свято, господині печуть для малечі особливе печиво – «миколайчики».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору