Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Житомирщині судитимуть жителя Київщини за відмивання коштів та шахрайство 

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Київщини за фактом шахрайства, вчиненого повторно, з використанням електронно-обчислювальної техніки, що завдало значної шкоди потерпілим, та легалізації (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 190, ч. ч. 1,2 ст. 209 КК України). 

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Житомирську обласну прокуратуру.

Зазначається, що шахрайські дії вчиняв неодноразово судимий 32-річний житель Київської області. Під час перебування у слідчому ізоляторі установи виконання покарань міста Житомира він розробив шахрайську схему, за допомогою якої знімав кошти з банківських рахунків різних громадян.

Він телефонував потерпілому, представлявся працівником банку та повідомляв про можливість одержання коштів від ООН «Червоний хрест» на суму 6600 грн. А для перерахунку грошей необхідно надати реквізити банківської картки та підтвердити таку операцію.

Будучи введеним в оману, потерпілий виконував усі вказівки, повідомляв шахраю CVV-код та іншу конфіденційну інформацію своєї банківської картки, унаслідок чого враз позбувався заощаджень.

Отримані злочинним способом гроші ділок використовував на власні потреби, значною мірою – для оплати на ігрових сайтах.

До того ж протягом січня-травня 2023 року обвинувачений за допомогою мобільного додатку перевів з чужих банківських карток на свої підконтрольні рахунки 140 тис. грн. Від його шахрайських дій потерпіли 12 жителів різних областей.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що КОВА продовжує перевіряти відбудову Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору