Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Агентство відновлення заощадило 1,2 млрд грн на утриманні автомобільних доріг Київщини

Агентство відновлення провело 10 тендерів та заощадило 1,2 млрд грн на експлуатаційному утриманні автомобільних доріг у Київській області.

Про це повідомляє Інформатор БІГ покликанням на пресслужбу агентства.

Зазначається, що нові підходи до проведення закупівель дали результат: у тендерах змогла взяти участь більша кількість компаній. Лоти стали меншими, а отже зменшилася і очікувана вартість. Тож і компанії з меншим річним доходом змогли подавати заявки. Зменшення ціни становить у середньому 25%.

Агентство відновлення змінило підходи до закупівель і вимог до підрядників.  Основні зміни стосуються таких критеріїв:

 • Лотування: ввели єдині правила щодо протяжності доріг у кожній закупівлі. Найбільше це 770 км. Мінімальне значення визначається залежно від загальної протяжності доріг у регіоні. В областях із найменшим показником становить 300 км.

 • Кваліфікаційні критерії: за законом їх чотири (аналогічний досвід, наявність техніки і обладнання, а також персоналу, і наявність фінансової спроможності). Зробили їх зрозумілими, типовими і  прозорими.

 • Договір: розробили типовий документ, який оптимізує та уніфікує підходи до всіх замовників. Визначили головні ризикові моменти щодо відповідальності та якості послуг.

Більше 1000 км доріг в області тепер будуть утримувати підрядники державної форми власності, на відміну від попередніх років, коли їх масова частка складала до 15%.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в Ірпені продовжують відбудову багатоповерхівок.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору