Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

У Димері окупанти пограбували підприємство на 1 млн грн 

Прокурори Київської обласної скерували до суду обвинувальний, щодо росіянина, який пограбував підприємство у смт Димер, Вишгородського району, на понад 1 млн грн.  

Про це повідомляє Інформатор БІГ із посиланням на Київську обласну прокуратуру.

Зазначається, росіянин у складі 64 окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії рф навесні 2022 року прибув на територію окупованого смт Димер Вишгородського району.

Спільно з військовослужбовцями рф на бронетранспортері з символом «V» він вдерся на територію товариства. Там обвинувачений допитував охоронця підприємства, прикладом автомата вдарив чоловіка по голові та грудях. Після цього наказав стати на коліна та погрожував потерпілому стратою.

Разом зі спільниками він вивіз з території підприємства майно вартістю понад мільйон гривень.

Обвинувальний акт скеровано  за фактом порушення законів і звичаїв війни(ч. 1 ст. 438, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що в Ірпені підрядник привласнив кошти під час відбудови пошкодженої внаслідок бойових дій будівлі.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору