Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Жителі БІГ-регіону вшанували памʼять загиблих воїнів

У Бучі, Гостомелі, Ворзелі та Ірпені, у День Збройних Сил України, вшанували памʼять захисників, які загинули боронячи нашу країну.

Як повідомляє Бучанська міська рада, жителі Бучанської громади зібралися на Алеях Слави у Бучі та Ворзелі, щоб помолитися за душі загиблих воїнів, сказати слова підтримки їхнім рідним і близьким. 

«Сьогодні – день нашої вдячності. Вдячності воїнам Збройних Сил України, які захищають нашу країну, а також безмежної шани Героям, які здійснили подвиг ціною власного життя», – пояснили у міськраді.

У свою чергу, мер Ірпеня зауважив, що досі не може змиритися з тим, що ціна життя може дорівнювати вартості авто або тепловізора.

«І якщо ми припинимо, втомимось підтримувати наших захисників, то вже скоро будемо прокидатись під ворожою окупацією, а найкращі та найсміливіші діти України – будуть дивитись на нас із небес», – наголосив Маркушин.

У Гостомелі ж, у знак шани рідні та побратими військових, начальник Гостомельської селищної військової адміністрації Сергій Смаль, його заступники Олександр Івченко та Сергій Сутула запалили лампадки як символ вічної памʼяті про загиблих. 

«У цей день важливо згадати про кожного, хто наближав і продовжує наближати Україну до Перемоги, хто робить усе можливе аби ми та наші майбутні покоління жили у вільній, мирній та незалежній країні», – пише пресслужба.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що Ірпінь передав на фронт наймасштабнішу партію допомоги.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору