Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Врятував побратимів: захисник Юрій Коваленко отримав дві нагороди

Житель Бучі Юрій Коваленко отримав дві нагороди від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що Юрій Коваленко під час виконання бойового завдання  врятував з поля бою своїх побратимів. Нашого мужнього земляка за це відзначено почесним нагрудним знаком «За збережене життя» від Валерія Залужного.

Нагорода за порятунок побратимів

”Наш земляк — справжній патріот України. Ще у 2014 році він брав участь у Революції Гідності. А 24 лютого, коли почалось повномасштабне вторгнення, чоловік разом з іншими бучанцями став на захист громади та долучився до місцевого добровольчого формування територіальної оборони.  Згодом Юрій вступив до лав ССО «Азов» у Києві, нині третья окрема штурмова бригада. В її складі воює вже два роки. За цей період був у гарячих точках на Запорізькому та Бахмутському напрямках.”, – йдеться у повідомленні.

Також Юрій Коваленко отримав ще одну нагороду – нагрудний знак від Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест». Цієї відзнаки бучантн удостоєний за успішне виконання бойових завдань.

“Золотий хрест”

“Щиро вітаємо Юрія Коваленка! Бучанська громада пишається своїми Героями!”, зауважують у міській раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що бучанець Олександр Ковальчук отримав три нагороди за віддану службу у ЗСУ. Відзнаки «Золотий хрест» та «Сталевий хрест» – від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного і Нагрудний знак «За зразкову службу».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору