Коломия До сайту

Ірпінь – Борна: 47 років побратимства

Сьогодні, 15 грудня –  47-мв річницю з часу підписання договору про побратимство Ірпеня з німецьким містом Борна.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Зазначається, що  у 2016 році, коли був підписаний оновлений договір про побратимство міст, стосунки Ірпеня і міста Борни істотно поглибились.

“Наші громади співпрацювали в освітньому та молодіжному напрямках, пожежній безпеці. Наші вчителі та директори шкіл проходили стажування в Борні, а німецькі педагоги приїздили до нас. Вогнеборці Ірпеня отримали в подарунок від Борни пожежну автодрабину, їздили на обмін досвідом і досі товаришують з німецькими колегами”, – йдеться у повідомленні.

Також в Ірпінській міськраді нагадують, що коли вирувала пандемія коронавірусу громада Борни передала Ірпеню для інфекційного відділу лікарні ліжка.

Побратимська громада підтримала Ірпінь і під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, зокрема, під час окупації Київщини.

Так,  24 лютого 2022 року бурмістерка Борни пані Сімона Людтке першою записала звернення із засудженням дій росіян.

Пані Людтке та громада Борни постійно були на зв’язку для організації евакуації жінок та дітей. Понад 200 жителів Ірпінської громади отримали у Борні прихисток.

“Минулої зими, під час масштабних обстрілів і блекауту, Борна передала нам понад 10 потужних генераторів, 74 дров’яні печі для приготування їжі й обігріву для наших ОСББ. Меблі для шкіл, гранти для нового обладнання на “Ірпіньводоканал”, додаткові 3 сучасні пожежні машини цього року — я можу довго перелічувати результати нашої продуктивної дружби”, – зазначають в Ірпінській міськраді і дякують місто-побратиму за дружбу і співробітництво.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Буча та Чорнобаївка обмінялися досвідом у повоєнному відновленні комунального підприємства деокупованих населених пунктів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець