Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Макарівський суддя Тандир проситься до війська

Під час засідання Святошинського суду Києва Олексій Тандир, який збив нацгвардійця на блокпосту, попросив відправити його у бойову частину замість СІЗО. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на ресурс “Бабель”.

Зазначається, що голова Макарівського райсуду Олексій Тандир, який нині перебуває у СІЗО,  просить змінити йому запобіжний захід і подав клопотання до прокуратури про те, щоб замість утримання в СІЗО його відправили у військо.

“Така можливість передбачена 616 статтею кримінально-процесуального кодексу (вона зʼявилася після повномасштабного вторгнення). Тандир також зазначив, що він офіцер запасу, а військову службу планує проходити в бойовій частині, «а не папірці перекладати», – йдеться у повідомленні.

Також зауважується, що Тандир сказав, що не принесе користі державі, сидячи в СІЗО.

“Прокурор пояснив, що поки звернення Тандира він не бачив, тож не перевіряв його придатність до військової служби та інші деталі”, – зазначає”Бабель”.

Тим часом, як повідомляє Громадське, суд продовжив запобіжний захід судді Тандиру – він залишатиметься під вартою до 17 лютого без права внесення застави.

Раніше Інформатор БІГ повідомляв, що Олексій Тандир, який збив нацгвардійця на блокпосту під Києвом, 12 грудня переписав на дружину Людмилу квартиру у Святошинському районі Києва та паркомісце.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Макарівський суддя Тандир, який збив нацгвардійця, й досі отримує зарплатню 63 тис. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору