Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Підприємці Київщини – серед лідерів в отриманні мікрогрантів

Київщину названо серед регіонів, де підприємцям  схвалили найбільшу кількість заявок на отримання мікрогрантів за урядовими програмами, зокрема Державної програми 5-7-9 та єРобота.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Київську ОВА.

Зазначається, що за Програми 5-7-9 з початку її реалізації підписано 4 тис. 394 кредитних договорів. Загальна сума кредитного портфелю – понад 17,7 млрд грн.

Також 54 підприємствам переробної  галузі отримали схвалили заявки на майже 250 млн грн за грантовою програмою «Новий рівень» з початку дії програми єРобота.

“Київщина серед регіонів, що мають найбільшу кількість схвалених заявок на отримання мікрогрантів. Всього з початку року в області прийнято 761 позитивне рішення на видачу мікрогрантів на загальну суму 178,5 млн грн. Це дозволить створити 1 666 нових робочих місць”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, у КОВА звернули увагу на нову програму «Грант для ветеранів та членів їх сімей», у межах якої жителі Київщини, які належать до цієї категорії, можуть подавати заявки.

“За цією програмою вже 21 заявник отримає кошти на створення або розвиток власної справи, на суму понад 9,3 млн грн. Це дозволить створити 50 нових робочих місць”, – зауважують у КОВА.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що за 11 місяців поточного року малий та середній бізнес Київщини сплатив до місцевих бюджетів 3,8 млрд грн єдиного податку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору