Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Японців шокували фотографії убитих рашистами українців у Бучі – посол Корсунський

Посол України в Японії Корсунський розповів про те, як Японія продовжує підтримувати Україну. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на УП.

За результатами 2023 року Японія стала третім найбільшим донором фінансової допомоги Києву, надавши підтримку у розмірі 3,7 мільярда доларів.

За словами Корсунського, прості японці приносили свої заощадження до посольства України. 

«І гроші, гроші, гроші. Ось 10 тисяч ієн з написом “Не здавайтеся Росії”. Зупинився трак, що сміття розвозить, зателефонував водій у двері і каже: я віддаю вам 10 тисяч ієн. Це водій траку сміттєвого, тобто небагата людина. І це сума, за яку можна 10 днів обідати», – сказав він. 

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни Японія вперше у своїй історії відкрила кордони для біженців. До цього квота для біженців була лише 5 осіб на рік, люди чекали на статус по 8 років.

«Ми розробили програму і вони її у квітні запустили. Приїжджає українець, 2 тижні живе у чотиризірковому готелі. За два тижні йому змінюють в’їзну візу на постійне проживання на рік. З цим постійним проживанням він може працювати, у нього є всі права, у нього є медичне страхування, як у японця. Йому пропонують, куди поїхати, де він хоче жити», – йдеться у дописі. 

Він також поділився враженнями від реакції японців на події у Бучі.

«Я такого ніколи в житті не бачив: стоять жінки і плачуть, приходять буддистські монахи і тут перед нами моляться, читають молитви… Єдине, що тут треба розуміти: вони страшенно не люблять слово війна і вони страшенно не люблять бачити насильство. Один з університетів просив мене прибрати фото з Бучі, бо таке не можна показувати в Японії. А я казав: не можу прибрати ці фотографії, тому що ми це бачили, наші солдати, коли прийшли в Бучу, це побачили. Я ще вам не все показую, не все розказую. І вони в результаті замалювали обличчя людям», – резюмував посол.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що нардеп від Київщини Дубінський залишається під вартою.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору