Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Погода жартує: у Києві зафіксовано три температурні рекорди

Сніжна погода на новоріччя радує нас все рідше. А ось наприкінці минулого року було зафіксовано температуру, характерну… для квітня.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Український Гідрометцентр.

Зазначається, що наприкінці грудня у столиці, за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, 30 грудня 2023 року було зафіксовано аж три температурних рекорди.

1. Мінімальна температура повітря у Києві буланайтеплішою для цього дня, адже температурний стовпчик не опустився нижче 4,9°С. Попередній рекорд – 3,0 °С 2003 та 2020 років перевищено на 1,9°С.

2. Максимальна температура повітря сягнула 10,5°С, а це на 3,0°С вище попереднього рекордного показника, який був зафіксований у 2020 році.

3. Майже першоквітневий жарт: “Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 6,9°С, що перевищило попередній рекордний показник того ж 2020 року на 1,6°С, а кліматичну норму – на 8,6°С. За багаторічними показниками така температура повітря відповідає 1 квітня”, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 1 січня, інформують синоптики, на Київщині – хмарно з проясненнями. Можливий
дощ. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура у Києві – у межах 5° тепла, по області 2-7°.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що учора розпочалося водіння «кози» – містичне дійство, яке збереглося ще з язичницьких часів.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору