Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Програма єВідновлення: жителі Київщини подали понад 12 тисяч заявок

Торік Київщина активно впроваджувала державну програму єВідновлення. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал Київської ОВА.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, на першому  етапі реалізації проєкту, який включає компенсацію до 500 тис. грн. за зруйноване чи пошкоджене житло, у 2023 році подано понад 12 тисяч заявок. За ними  вже прийнято понад 8 тисяч позитивних рішень на  загальну суму компенсації понад 900 млн. грн.

Окрім того, з липня минулого року жителі Київщини подали понад 2,1 тис. заявок на  компенсацію за знищене житло – безготівкові сертифікати. Уже згенеровано 540 сертифікатів на загальну суму більше ніж 1,7 млрд грн.

“Запитів від мешканців Київщини на допомогу за цією програмою чимало. Тому разом із громадами робимо все, щоб комісії, які розглядають заявки, працювали оперативно. Адже за кожною заявкою – доля конкретної людини та родини. І маємо зробити все, щоб якомога більше сімей повернулися до своїх відновлених осель, які були пошкоджені окупантами’, – підкреслив Руслан Кравченко.

Він повідомив, що у 2014 році реалізація програми єВідновлення триватиме.

Раніше Інформатор БІГ розповідав, що за час повномасштабного вторгнення довкілля Київщини зазнало збитків уже на понад 49 млрд 274 млн гривень.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору