Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В «Укренерго» розповіли про боротьбу з наслідками ракетної атаки на Київщин

Росія продовжує нищити ряд об’єктів «Укренерго» та обленерго у Київській області, через що виникають серйозні перерви в енергопостачанні для жителів громад.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на голову правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в етері національного телемарафону.

За його словами, попри певні пошкодження та складнощі, які спричинила масована атака країни-агресора, критичної загрози для роботи енергосистеми не було. Отже, немає потреби в запровадженні надзвичайного чи особливого стану в енергосистемі

«Ми досить оперативно, буквально за декілька годин, відновили роботу необхідного обладнання, і уже більшість споживачів міста Києва і прилеглих населених пунктів мають надійне електропостачання. Також відновлено роботу систем водопостачання міста», – сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Він додав, що енергосистема працює наразі збалансовано. Крім того, з самого ранку фахівці займаються ліквідацією наслідків влучань на місцях.

«Сьогодні ми займалися з самого ранку ліквідацію локальних наслідків прильотів. Я сам нещодавно був на одному з енергооб’єктів, якій постраждав. Там вже все обладнання знаходиться в роботі, і я думаю що, якщо хтось зі споживачів Київщини та міста Києва ще досі не має енергопостачання, то його відновлення – це питання буквально кількох годин», – резюмував керівник «Укренерго».

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що енергетики відновили електропостачання для 81 тис. родин Київщини.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору