Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Нацполіція задокументувала понад 108 тисяч воєнних злочинів скоєних армією рф 

За час повномасштабного вторгнення рф Національною поліцією України задокументовано понад 108 тисяч воєнних злочинів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на портал МВС.

«Задача слідчих поліції сьогодні – правильно задокументувати воєнні злочини рф на території України. Адже зібрані дані будуть використані міжнародними судовими інстанціями для прийняття рішень відносно держави-агресора», — йдеться у повідомленні Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименко.

З першого дня повномасштабного вторгнення рф на територію України поліціянти, слідчі та криміналісти проходили спеціалізовані навчання щодо документування воєнних злочинів.

«Наші фахівці повністю опанували цю науку. Більшість задокументованих злочинів ми передаємо до Служби безпеки за підслідністю. Однак, враховуючи розгалуженість територіальних підрозділів Нацполіції, ми першими прибуваємо на місце скоєння того чи іншого злочину рф. Це спільна робота з Офісом генпрокурора, Службою безпеки України та представниками міжнародних судових інстанцій. Її результати говорять про те, що ми достатньо непогано справляємося з цією роботою», — зазначив очільник МВС.

До того ж Ігор Клименко додав, що МВС має оперативні можливості отримувати інформацію про воєнні злочини на тимчасово окупованих територіях та аналізувати її.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що бучанець Олег Мовчан отримав нагороду «Золотий Хрест».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору