Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

З крижаних пасток в Ірпені сьогодні врятували лебедя та собаку

В Ірпені сьогоднішній день проходить під знаком порятунку тварин та птахів: лише у першій половині дня люди зберегли життя крилатому та хвостатому представникам фауни.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на власний Telegram-канал та інші джерела.

Закривавленого лебедя визволили із крижаної пастки на Ірпінській набережній й передали ветеринарам. Лебідь намагався звільнитися з пастки, але примерз.

Порятунок лебедя

Як деталізують у ГУ ДСНС Київщини, цей лебідь жив на набережній, а ось морози мало не забрали у нього життя.

«А наші рятувальники з 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Ірпінь розгорнули цілу рятувальну операцію, аби вберегти пораненому пернатому життя. Фахівці Служби порятунку оперативно відреагували на повідомлення від комунальників про потребування допомоги «потерпілому». Під час вивільнення лебедя, рятувальники побачили кров на його лапці. Тому передали врятованого до служби захисту тварин для подальшої реабілітації», – йдеться у повідомленні.

 

А співробітник КП «Управління благоустрою міста» Віктор Школьника за мінусової температури у 13 градусів не вагаючись, зайшов у крижану воду  біля набережної Ірпеня, аби врятувати собаку.

«Закликаємо бути обережними та уважними, особливо в умовах негоди та морозу. Будь ласка, стежте за своїми домашніми улюбленцями та не випускайте їх на вулицю без нагляду, особливо в районах водойм», – зауважують в Ірпінській міській раді.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що через складні погодні умови 7-9 січня на дорогах Київської області можуть бути введені обмеження руху.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору