Коломия До сайту

До Ірпіньводоканалу застосовано санкції

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг на засіданні у формі відкритого слухання 10 січня ухвалила низку рішень, серед яких – і щодо КП “Ірпіньводоканал”.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на НКРЕКП.

Зокрема, Ірпінському водоканалу було присвячено аж два пункти рішення Комісії.

“40. Застосувати санкції до КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» за порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (розгляд Акта планової перевірки від 18 грудня 2023 року № 543).

41. Накласти штраф на КП «ІРПІНЬВОДОКАНАЛ» за невиконання рішення НКРЕКП (розпорядження НКРЕКП від 20 вересня 2023 року № 256-р щодо діяльності з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення) (розгляд Акта позапланової виїзної перевірки від 18 грудня 2023 року № 544)”, – зазначається на сайті НКРЕКП.

Щоправда, у рішенні НКРЕКП не деталізовано, які саме санкції, окрім штрафу, застосовано до комунального підприємства.

Втім, Бучанська міська рада зауважує, що у рішенні йдеться про зупинення ліцензійної діяльності КП «Ірпіньводоканал».

“Відтак, єдиним законним надавачем послуг з водопостачання та водовідведення у Бучанській громаді є КП «Бучасервіс», – йдеться у повідомленні.

Ірпінська міська рада та КП “Ірпіньводоканал” на цей момент на своїх офіційних ресурсах та в соцмережах рішення Комісії ніяк не прокоментували.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині стартувала урядова грантова програма для ветеранів та їх подружжя.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець