Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Ментальне здоров’я: допоможуть сімейні лікарі

Сімейні лікарі пройшли навчання, спрямоване на збереження ментального здоровʼя пацієнтів.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Програму “Ти як?”

Зазначається, що майже 70 тисяч медпрацівників,  з яких 16 тисяч — сімейні лікарі навчаоися за програмою ВООЗ mhGAP з метою надання підтримки пацієнтам з ментального здоров’я.

“Тобто кожен третій «сімейний» наразі може розпізнати, діагностувати, допомогти, або ж за необхідності направити до вузького спеціаліста”, – йдеться у повідомленні.

Проблеми, про які варто розповісти сімейному лікарю і очікувати допомоги – це порушення сну, тривала відсутність апетиту, тривожність, напругу в тілі, панічні атаки, нав’язливі думки про те, що може статися щось погане,  пригніченість, апатія, бажання сховатися від усього світу.

“Ця послуга є безкоштовною, адже надається у межах Програми медичних гарантій. Якщо у вас досі немає сімейного лікаря, і ви не знаєте, до кого звернутися, скористайтеся онлайн-мапою на сайті НСЗУ або ж зателефонуйте за номером 16-77″, – звертають увагу у проєкті.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що пенсію можна оформити і дистанційно.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору