Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині була снігова гроза: що це означає

Увечері 11 січня жителі БІГ-регіону чули звуки, схожі на грім. І це справді був грім – рідкісне природне явище, яке називають сніговою грозою.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал “Бучанські офіцери громади” та на допис синоптика Наталки Діденко.

“У Київській та Чернігівській області грім, не вибухи. Аномалії якісь”, – йдеться у повідомленні Бучанських офіцерів громади.

У соцмережах також люди обмінювались думками щодо аномального явища, дехто навіть згадував забобони, мовляв, грім зимою – до голодного року, чи зимова гроза віщує бурю…

Насправді ж явище хоч і рідкісне, але не таке вже й унікальне, а тим більше, не пов’язане з якимись жахливими подіями.

Синоптик Наталка Діденко заспокоює – гроза зимою хоч і дуже рідко, але трапляється. Цього разу грозу спровокувало те, що холодне північне повітря зіткнулося із вологими потоками атмосферного фронту.

“Називається в метеорології – снігова гроза, коли замість дощової зливи йде сніг. І не варто приплітати до цієї грози забобони, прикмети і народні страшилки. Рідкісне явище, зрозуміло, приваблює подібні речі, але ж ми – досвідчені, мудрі, загартовані і довіряємо лише зʼясованим і перевіреним фактам”, – зауважує Наталка Діденко.

І радить усім одягатися тепліше.

Укргідрометцентр прогнозує на сьогодні, 12 січня, по Київщині зниження температури по вночі та вдень 8-13° морозу, а  Києві – приблизно 10° морозу.

“Хмарно з проясненнями.
Вночі невеликий сніг , вдень без опадів. На дорогах ожеледиця.
Вітер переважно північно-західний, 7-12 м/с”, – зауважують синоптики.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що 9 січня у Гостомельській громаді фахівці КП «Благозеленбуд» не змогли посипати низку вулиць. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Фото з відкритих джерел 

Нагору