Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

На Київщині знизився рівень злочинності за окремими напрямами

Рівень злочинності у Київській області начно знизився, порівняно з довоєнним часом, зокрема вбивств поменшало на 15,8%, розбоїв – на 19,3%, грабежів – на 21,8%.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Нацполіції.

У 2023 році зросла ефективність розкриття поліцейськими тяжких та особливо тяжких злочинів.

Начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов під час підсумкової наради щодо результатів роботи у 2023 році зазначив, що підрозділи кримінальної поліції не тільки невідкладно реагують на виклики, пов’язані з війною, та виконують завдання в складі Сил безпеки та оборони, але й забезпечують стабільну оперативну обстановку в країні.

Упродовж 2023 року на території України поліцейські зареєстрували 369 929 кримінальних правопорушень.

«Підрозділами Нацполіції розкрито 99% умисних вбивств, майже 99% від всіх тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, понад 96% зґвалтувань. Позитивна динаміка спостерігається і щодо протидії майновим злочинам. Спрямовано до суду 87 обвинувальних актів щодо організованих злочинних груп і організацій», – сказав заступник Голови Нацполіції.

Поліція посилила заходи з протидії шахрайствам, у тому числі і в кіберпросторі.
За рік Національна поліція вилучила 5 168 одиниць вогнепальної зброї. Також вилучено 17 815 гранат, 16 798 мін, запалів, вибухових пристроїв, понад 1,8 млн набоїв і 2935 кг вибухових речовин.

Правоохоронці задокументували 695 фактів збуту зброї. До кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою притягнуто 3 406 осіб. Серед резонансних спецоперацій – викриття диверсанта-підривника та знешкодження схованок з озброєнням для криміналітету.
З незаконного обігу вилучено майже 3 тонни наркотиків.

Спільно з правоохоронними органами країн ЄС ліквідовано міжнародний наркосиндикат із прибутком 135 млн гривень на рік.
Припинено діяльність 92 організованих груп та злочинних організацій, які задіяні в наркобізнесі. Ліквідовано 102 нарколабораторії та знешкоджено 451 наркопритон.

«Міграційна поліція припинила діяльність 32 організованих груп і злочинних організацій, а також затримала 58 торгівців людьми в рамках 109-ти кримінальних проваджень. За матеріалами міграційної поліції викрито 286 організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон та їхніх пособників», – повідомив Андрій Нєбитов.

У співпраці з військовими адміністраціями та місцевими органами влади Нацполіція продовжує розвиток й вдосконалення системи відеоаналітики, використання якої підвищує ефективність кримінальних розслідувань і забезпечує створення безпечного середовища. На сьогодні в Україні функціонує 50 630 відеокамер регіональних систем відеоспостереження, з яких 7 191 камера з функціями аналітики (розпізнавання обличь, номерних знаків, авто за маркою, кольором). Крім того, у 2023 році в структурі Департаменту кримінального аналізу створено відділ відеоаналітичних досліджень.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що КОВА планує розривати договори з підрядниками, які не виправлятимуть недоліки на об’єктах відбудови.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору