Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

РФ завдала заповідникам Київщини збитків на майже 383 млн грн

За час повномасштабного вторгнення росія завдала заповідникам Київщини збитків на майже 383 млн гривень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Державну екологічну інспекцію Столичного округу.

Зазначається, що природні екосистеми потерпають через фортифікаційне будівництво, пошкодження їх вибухами та військовим транспортом. Крім того, згорають ліси. Багато деревини неконтрольовано використовують на військові потреби та обігрів.

Екологи додають, що реальний рівень шкоди об’єктам природно-заповідного фонду через війну оцінити неможливо.

«Найбільше постраждала Чорнобильська зона, яка відчула на собі потужний удар з боку людей. Близько 14 тисяч гектарів території заповідника, тобто природних екосистем, було спалено. Окупанти зіпсували рельєф місцевості, влаштовуючи інженерні споруди. Крім того, своєю технікою та риттям окопів, вони здійняли чимало радіаційного пилу», — розповіли у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

За даними фахівців, війна вплинула на тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунти. Довгострокові наслідки цього матимуть не лише локальний, а й глобальний характер.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що КОВА планує розривати договори з підрядниками, які не виправлятимуть недоліки на об’єктах відбудови.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору