Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

У Чорнобильському заповіднику на Київщині помітили унікальну сову сичик

У Чорнобильському заповіднику на території Київської області зафіксували гніздування маленької сови – сичик.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на Informator. ua.

Експерти Чорнобильського Радіаційно-екологічного Біосферного Заповідника опублікували фотографію маленької сови. 

Зазначається, що це найменша сова української фауни. Тіло цього птаха становить від 15 до 17 сантиметрів у довжину. Вагою ж ці сови становлять 50-77 грамів. Однак і при таких габаритах сичики успішно полюють на дрібних гризунів, а також на різних птахів.

«На заповідній території відомо про 39 місць перебування сичика. Загальна чисельність цієї мініатюрної сови  може сягати 50-60 пар», – йдеться у дописі. 

Гніздяться маленькі сови в дуплах дятлів. Під таким дуплом нерідко можна знаходити залишки здобичі, які самиця викидає, чистячи гніздо. Перед зимівлею сичики в окремих дуплах заготовляють їжу – дрібних птахів та ссавців.

На території Чорнобильського заповідника можна знайти велику кількість диких тварин. Зокрема, це бурий ведмідь, лисиця, сарна, кабан, лось, орел-мисливець та багато інших хижих птахів. Ці та багато інших тварин у Чорнобильському заповіднику утворюють унікальну екосистему, де природа може розвиватися без значущого втручання людини.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що на Київщині знизився рівень злочинності за окремими напрямами.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору