Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Депутатів Бундестагу вразила мужність жителів Ірпеня

Сьогодні, 21 січня, в Ірпені побували з візитом депутати німецького Бундестагу.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на першого заступника Ірпінського міського  голови Андрія Кравчука.

Зазначається, що серед гостей були депутати Бундестагу Герберт Вольман, Кассем Тахер Салех, Гольґер Бекер, Нільс Ґрюндер, Катя Адлер, а також до делегації увійшли представники проєкту Ökologische Moderne та представники програми українсько-німецького співробітництва в ГО «Центр трансатлантичного діалогу».

Війна і відновлення: німецьким гостям розповіли про Ірпінь

Учасники делегації ознайомилися з наслідками російського вторгнення та результатами відбудови міста.

“Розпочали нашу зустріч біля ЖК «Ірпінські Липки», який у лютому-березні 2022 року російські військові перетворили на руїни. Також оглянули місце комплексної відбудови приватного сектору навпроти «Ірпінських Липок». На прикладі кварталу, який найбільше постраждав від російських обстрілів під час боїв за місто, представники побачили рівень руйнувань та відбудову в умовах повномасштабної війни”, – йдеться у повідомленні.

Відновлюється будинок, що постраждав внаслідок російської окупації:

Також іноземним гостям показали «кладовище» знищених автомобілів на околиці міста – тут знаходяться автівки мирних жителів Ірпеня, розстріляні російськими окупантами під час намагання людей втекти на безпечні території.

“Показав представникам символ нашої боротьби – Романівський міст, який став єдиним місцем евакуації мирних жителів під час окупації. Розповів поважним гостям про злочини російської армії, евакуацію мешканців, визволення Ірпеня від російських загарбників та про відбудову зруйнованої інфраструктури”, – розповів Андрій Кравчук.

За його словами, учасників німецької делегації вразило те, що ірпінчани, попри війну, працюють та відновлюють  своє місто. Гості Пообіцяли і надалі сприяти Україні в її боротьбі з загарбниками.

Відродження Ірпеня

“Переконаний, що кожен, хто особисто стане свідком того, що з Ірпенем та іншими регіонами зробили російські ракети та снаряди – ніколи не буде гальмувати передачу Україні зброї для захисту. Для того, щоб таких ситуацій та затягувань було менше – кількість візитів іноземних делегацій має зростати. Люди, які вирішують долю допомоги для України, мають на власні очі бачити наслідки російської агресії”, – зауважив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, звернувши увагу на те, що цей візит відбувся в очікуванні на ухвалення рішення про постачання нам далекобійних ракет Taurus.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Німеччина проведе реконструкцію відділення у Бородянській лікарні.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору