Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ЖИТТЯ

Нове сміттєзвалище: у Бородянській МТГ зафіксували шкоду, завдану довкіллю

У Бородянці на Київщині зафіксували незаконний вивіз сміття на місцевий полігон у с. Нове Залісся, який не призначений для зазначених цілей.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Держаудитслужби України.

Зазначається, що у омунальне підприємство КО БСР “Благоустрій-Бородянка”, що використовує полігон, не мало та досі не має всіх необхідних дозвільних документів для здійснення господарської діяльності із захоронення твердих побутових відходів. Цей факт було встановлено під час аудиту Бородянської міської територіальної громади, що проводилася  Держаудитслужбою.

До того ж полігон не обладнаний необхідними засобами для утилізації відходів та не отримав відповідного висновку з оцінки впливу на довкілля. Це несе загрозу не лише довкіллю, а й здоров’ю мешканців громади, оскільки є ризики потрапляння інфільтратів у ґрунтові води, річки та місцеві криниці.

КО БСР “Благоустрій-Бородянка” майже три роки вивозило та приймало сміття на місцевий полігон, також не маючи офіційних тарифів на цю діяльність. Але воно здійснювало оплату різним компаніям за послуги вивезення (транспортування) твердих побутових відходів на власний полігон.

А бездіяльність посадових осіб КО БСР “Благоустрій-Бородянка” призвела до незаконного розміщення твердих побутових відходів іншими компаніями, які отримали понад 3,64 млн грн доходу, на комунальній землі.

Наразі фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу проводять оцінку шкоди, завдану довкіллю Бородянській селищної громади.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бородянці розпочалися виїзні прийоми місцевої влади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору