Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

Голова Київської ОДА та Посол Нідерландів в Україні обговорили питання відновлення Київщини

Начальник КОВА Руслан Кравченко провів зустріч із Послом Королівства Нідерландів в Україні Йеннесом де Молом та обговорив з ним питання відновлення Київщини.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу КОВА.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обговорили питання енергетичної безпеки, відновлення Київщини, додаткового оснащення мобільних вогневих груп.

«Рік тому через постійні атаки росіян Київщина періодично залишалася без світла та тепла. Доводилося працювати при одній лампі. Пригадали ці обставини під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Йеннесом де Молом. Допомога Нідерландів у відновленні та ремонті енергетичної інфраструктури України в цілому та Київщини, зокрема, колосальна. І це залишається одним із пріоритетів для наших партнерів. Наразі готується новий пакет допомоги для енергетичного сектору», – розповів начальник Київської обласної військової адміністрації.

До того ж Руслан Кравченко та Йеннес де Мол обговорили безпекові питання. Зокрема, розмінування Київщини. Нідерланди сьогодні успішно допомагають розміновувати Броварський район.

«Ще одне важливе питання – забезпечення додатковим оснащенням мобільних вогневих груп, які захищають Київщину від атак росіян. Адже надійний захист повітряного простору – це збережені життя людей та інфраструктура області», – йдеться у дописі.

Начальник КОВА також поінформував, що на сьогодні із понад 28 тис. об’єктів, що були пошкоджені росіянами, вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності 16,5 тис. Значну допомогу надають іноземні країни. В тому числі Нідерланди, які реалізовують низку проєктів через неурядові організації.

«Порушив також питання щодо реалізації проєктів з підвищення якості надання медичних послуг медзакладами Київщини. А це потребує закупівлі для обласних лікарень сучасного високоякісного медобладнання. І Київщина вкрай потребує допомоги. Обговорили можливість співпраці в цьому питанні на умовах співфінансування в рамках проєктів, що реалізовуються нашими міжнародними партнерами», – додав він.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що у Бородянці розпочалися виїзні прийоми місцевої влади.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору