Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Україна планує заборонити транспортне сполучення з рф на 50 років

Кабінет міністрів України внесе у Раду національної безпеки і оборони пропозицію щодо заборони транспортного сполучення з росією.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на розпорядження Кабміну від 19 січня 2024 року.

Кабмін пропонує застосувати спеціальні економічні санкції до рф. Йдеться про заборону на 50 років будь-якого транспортного сполучення з росією – автомобільного, залізничного, авіаційного та суднохідного.

У десятиденний термін будуть розроблені пропозиції відповідно до закону «Про санкції». Передбачається заборона прямого повітряного сполучення рф з Україною, а також використання повітряного простору України та повітряного простору над відкритим морем, для всіх видів прямих і транзитних польотів повітряних суден, власниками яких є юридичні особи рф.
Крім того, буде заборонений в’їзд на територію України автотранспортних засобів (автобусів, вантажних автомобілів), зареєстрованих на території росії. Йдеться також про заборону ввезення на митну територію України в усіх митних режимах залізничного рухомого складу (вагонів усіх видів, локомотивів) для осіб, пов’язаних з державою-агресором, а також рухомого складу, що взятий на облік залізницями рф.
Плавання у внутрішніх водах України та заходження до наших морських портів буде також під забороною.

Йдеться про:
• судна під прапором росії;
• судна, власником/судновласником яких є громадяни рф, юридичні особи, які зареєстровані на території російської федерації, юридичні особи, кінцевими бенефіціарними власниками, членами чи учасниками (акціонерами) яких є громадяни рф, фізичні та юридичні особи, стосовно яких застосовано санкції;
• судна, що здійснювали заходження до портів, розташованих на тимчасово окупованих територіях України;
• судна, що перебувають під наглядом установи Russian Maritime Register of Shipping’s та установи Russian River Register.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Президент України запропонував множинне громадянство.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору