Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Зловмисник привласнив гроші громади на Бучанщині

Поліцейські Київщини повідомили про підозру підприємцю,  який підробив документи та «відмивав» кошти під час реконструкції приміщення.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на поліцію Київщини.

Зазначається, що чоловік ще у  березні 2020 року уклав угоду з однією із сільських рад Бучанського району про реконструкцію житлової квартири в нежитлове приміщення.

“Як встановили слідчі Бучанського управління поліції Київщини, 41-річний підозрюваний регулярно вносив до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві дані. Однак, зазначені роботи, як показали відповідні експертизи, підрядник або виконував частково, або не виконував зовсім. Своїми діями підприємець завдав збитків громаді на суму майже 170 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

І це ще не все. Як з’ясувалося під час слідства, упродовж 2020 року підприємець, отримавши кошти   розрахунковий рахунок,  розпоряджався ними незаконно . Він переказував гроші на інший власний рахунок, а потім знімав готівку в банкоматі або отримував у касі банку.

Правоохоронці зауважують до того ж, що частина коштів, які одержував підприємець, була отримана злочинним шляхом.

“За цими фактами слідчі повідомили фігурантові про підозру (ч. 1 ст. 191, ч. 2 ст. 358, ч. 1 ст. 209 ККУ)”, – розповідають правоохоронці.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що жителі Київської області викрали 700 тис грн та золото з будинку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору