Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

В Ірпені жителі будинку скаржаться на затягування відбудови

Жителі будинку на вулиці Северинівська 105-Н в Ірпені масово скаржаться на затягування відбудови.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на місцевих.

Зазначається, що будинок розташований у мікрорайоні СМУ. Раніше у ньому проживало понад 120 мешканців, а після руйнувань, завданих росією, він отримав 3 категорію ушкоджень та потребує капітального ремонту.

Місцеві жителі просили Ірпінську міську раду надати інформацію щодо фондів та програм, у які подали цей будинок. Також вони хотіли побачити повний проєкт відбудови із кресленнями, щоб детальніше з ним ознайомитися, але чітких відповідей люди досі не отримали.

«26.01.2024 жодних чітких відповідей від мерії міста Ірпінь мешканці будинку досі не отримали на жодне із зазначених звернень. Де повний проєкт відбудови? Де інформація про подання будинку до Київської обласної державної адміністрації на розгляд щодо фінансування капремонту?» – наголошують місцеві мешканці.

До того ж до міськради у колективному листі було виражено прохання подати від мерії міста будинок до фонду United24. За усною інформацією від мера відповідь мала би бути через тиждень.

«Тим часом суміжний будинок вул. Северинівська 105-О вже пройшов техніко-економічне обґрунтування в мерії та навіть буде частково нею профінансований у розмірі 20%. Хоча через спорідненість конструкцій відбудовувати обидва будинки мали разом», – йдеться у дописі місцевих.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Ірпінський благоустрій планує придбати міні-навантажувач майже за 3 млн гривень.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору