Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Американські студенти презентували план відновлення Бучі

Студенти Пенсильванського університету  розробили план повоєнної відбудови Бучі.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Telegram-канал  Бучанської міської ради.

Зазначається, що проєкт “Green Network Bucha” (“Зелена Мережа Бучі”) студенти представили у межах програми Держдепартаменту США Diplomacy Lab.

Молоді американські урбаністи презентували свою розробку представникам Держдепу і українського посольства у Вашингтоні.

“Вони позначали на карті місця найбільших пошкоджень, завданих Бучі російськими військами на початку вторгнення у 2022 році. На основі такої карти, учні магістерської програми архітектури і розробили проєкт повоєнної відбудови. Робота над проєктом тривала 5 місяців”, – йдеться у повідомленні.

План відбудови Бучі від американських студентів

Розробники проєкту комунікуватимуть із представниками Бучанської міської ради для подальшого обговорення та реалізації проєкту.

«Відновлене місто із новими локаціями – саме таким ми бачимо майбутнє Бучі після закінчення війни. Цей проєкт допоможе зціленню громади після бойових дій, які відбувалися під час окупації», – зазначили американські студенти.

“Це дуже важливий пріоритет для Державного департаменту та нашої програми Diplomacy Lab – бути ресурсом. Можливо, ми не можемо дати всі відповіді, але можемо бути ресурсом та інструментом”, – цитує “Голос Америки” спецпредставницю США з питань глобальних партнерств Дороті Маколіфф.

Фрагмент візуалізації плану

У Бучі на вулиці Яблунській знаходиться і будинок посла України в США Оксани Маркарової,  і вона пообіцяла передати проєкт міському голові Бучі та американцям, котрі допомагають її відбудові, зокрема, Фундації Говарда Баффета.

“Ми втратили щонайменше 1400 мешканців, включаючи 37 дітей. Понад 175 людей було знайдено у цих жахливих братських могилах, виявлених після деокупації міста. Ці люди перед тим як бути вбитими були закатовані тортурами. Прокуратура України вже відкрила близько 9000 справ про воєнні злочини, зареєстровані у Бучі та околицях. Ці злочини змінили життя людей, навіть якщо вони вижили. Це було системно і безжально”, – зазначила Оксана Маркарова.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що до Бучі прибули іноземні меценати фонду «69 сніффінг бригади».

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Ілюстрації з відкритих джерел 

Нагору