Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

До Бучі прибули представники бразильських спільнот

З метою кращого взаєморозуміння та налагодження відносин між Україною та Бразилією до Бучі завітали представники політичних, громадських, релігійних та академічних спільнот Бразилії.    

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Бучанську міську раду.

Зазначається, що гості відвідали  храм Святого Апостола Андрія Первозванного, і в цьому пам’ятному місці керуючий справами Бучанської міської ради Дмитро Гапченко розповів іноземним візитерам про страшні події, які сталися під час російської окупації.

“На чолі із виконавчою директоркою Мережі політичних дій для сталого розвитку Монікою Содре, делегати вшанували памʼять жертв російської агресії біля інсталяції 501-му загиблому бучанцю та помолилися за їхній упокій. А у приміщенні храму вони на власні очі побачили фотосвідчення російських звірств, які вчиняли тут у лютому-березні 2022-го”, – йдеться у повідомленні.

У храмі Андрія Первозванного

«Те, що ви показуєте нам правду – для нас дуже важливо. Ми обовʼязково будемо підтримувати Україну у цій жорстокій боротьбі. Ви можете розраховувати на нас», – підкреслила Моніка Содре.

Вшанування пам’яті загиблих бучан

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що діти з Ірпінської громади із числа соціально незахищених категорій відправились у тижневу  туристичну подорож до Республіки Польща.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець

Нагору