Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ВЛАДА

У 2023 році на Київщині розслідували 90 кримінальних проваджень за фактами незаконного заволодіння бюджетними коштами на відбудові

Минулого року органи поліція Київщини розслідувала 90 кримінальних проваджень за фактами незаконного заволодіння бюджетними коштами. 

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на пресслужбу Спеціальної комісії з питань протидії корупції.

«Зараз спостерігаємо, як проти КОВА пішли недолугі інформаційні атаки, мета яких, звичайно, перевести стрілки з шахраїв-забудовників на Київську обласну військову адміністрацію, зокрема на Олександра Онищенка та Руслана Кравченка. Кравченко — державник, і виконує свою роботу як керівник області, як замовник робіт, щоб виключити нецільове використання коштів (а це мільярди гривень), договори на які були заключені ще до призначення його на посаду голови КОВА. Наприклад, рік тому держаудитслужба підтвердила факти розкрадань будівельних матеріалів під час відбудови Гостомеля вартістю в 11 млн гривень колишнім очільником місцевої адміністрації. А загалом підтверджено зловживань на понад 21 мільйон гривень!», – йдеться у дописі.

Аудит підтвердив і факт залучення посадовцями фіктивних підрядників, через які проводилися бюджетні гроші за будівельні роботи, які ніхто не виконував. В Гостомельській громаді таким чином шахраї вивели з бюджету майже півмільйона гривень, зафіксовано понад сто випадків невиконання відновлювальних робіт. Не краща ситуація і в інших районах Київської області.

Зазвичай, якщо під час робіт виявляється, що грошей не вистачає, то коригують проєктну документацію і доводять проєкти до логічного завершення. А заморожувати будівництво, попередньо отримавши бюджетні кошти — є злочином проти держави, проти тих людей, для яких відновлюється житло або соціальна інфраструктура.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що студенти Пенсильванського університету розробили план відновлення Бучі. 

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору