Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

Війна

Обмін полоненими: додому повернулися 207 захисників

Учора, 31 січня, відбувся 50-й за ліком обмін полоненими періоду російського вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з посиланням на Верховну Раду України.

 Зазначається, що на рідну землю повернулися 207 наших Захисників.

“Їх так чекали. За них переживали рідні та близькі. Дякуємо всім причетним і залученим з української сторони!”, – зауважила віце-спікерка парламенту  України Ольга Кондратюк.

На рідній землі

“Власне, сьогодні відбулося продовження обміну, який мав відбутися 24 січня. Повернулися усі, які передбачалися тоді, окрім списку з 65 людей, яких російська сторона назвала загиблими, – цитує Укрінформ представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова.

І зауважує, що  серед 207 наших захисників, яких повернули з російського полону 31 січня –  95 представників ЗСУ, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Тероборони та один представник Нацполіції.

Повернення додому

“Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Життя кожного українця – найвища цінність!”, – наголосили в СБУ.

“Повертаються додому медики, які в надлюдських умовах рятували побратимів і цивільних на Маріупольському металургійному комбінаті та «Азовсталі». Повернувся на рідну землю старший лейтенант, який боронить Україну з 2014 року, пройшов Дебальцево і двічі удостоєний ордена «За мужність». Визволені з неволі двоє рідних братів, солдатів ЗСУ Анатолій та Павло. Врятований також ще один оборонець острова Зміїний”, – розповіли в координаційному штабі з питань поводження з полоненими і висловили вдячність ОАЕ за допомогу та сприяння в організації цього обміну.

ДОВІДКА. З моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну з російського полону вже визволено 3035 Захисників та Захисниць. 

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що Київський обласний Центр підготовки населення до нацспротиву провів перший одноденний курс, у якому взяли участь понад сотня охочих.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Інесса Швець 

Нагору