Інформатор Буча, Ірпінь, Гостомель

ГРОШІ

Гроші на дорогу: майже 4 млрд грн виділили на латання вибоїн КиївщиниГроші на дорогу: майже 4 млрд грн виділили на латання вибоїн Київщини

Утримання автодоріг державного значення Київщини протягом наступних трьох років обійдеться платникам податків у 3,88 млрд гривень.

Про це повідомляє Інформатор БІГ з покликанням на “КиївВлада”.

Зазначається, що за ці кошти не передбачено ніяких капітальних робіт – лише латання вибоїн та очищення від снігу.
Замовником цих робіт виступила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області – регіональний підрозділ Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури на чолі з Мустафою Найємом.

А щоб бюджет марно не розкидуватися, левову частку коштів розділили між людьми не чужими. На найбільшу суму (майже 1,5 млрд гривень) утримувати дороги столичного регіону довірили Київському та Вінницькому облавтодору, які підпорядковані вказаному держагентству.
Ще на понад 1 млрд гривень договорів підписали – з ПП “Автомагістраль”, що належить екс-керівнику Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області (раніше – Служба автодоріг) Миколі Скоростецькому.

У період з 25 жовтня по 1 грудня 2023 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області уклала 10 договорів на експлуатаційне утримання автодоріг загального користування державного значення. Загальна ціна договорів склала 3,88 млрд гривень.
Згідно з укладеними договорами, підрядники протягом 36 місяців повинні будуть ліквідовувати вибоїни асфальтобетонного покриття та оновлювати розмітку, очищати дороги від снігу та посипати їх протиожеледними матеріалами. Такі роботи замовлені для 66 автодоріг загальною протяжністю 2,54 тисячі кілометрів.

За даними Clarity Project, в результаті участі в публічних закупівлях ПП “Автомагістраль” уклало 878 договорів на 17,19 млрд гривень. Серед найбільших замовників – служби відновлення та розвитку інфраструктури Житомирської та Київської областей.
Крім дорожніх робіт, ця компанія активно отримує підряди на відбудову зруйнованої інфраструктури на Київщині. Зокрема, нещодавно від обласного Департаменту регіонального розвитку (ДРР) компанії дісталося 16 підрядів 63,37 млн гривень на нове будівництво приватних осель замість зруйнованих внаслідок бойових дій.

Раніше Інформатор БІГ розповідав про те, що рятувальники з Київської області готуються до весняного паводку.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал та Facebook-сторінку, щоб оперативно дізнаватися актуальні новини БІГ-регіону (Буча, Ірпінь, Гостомель)!

Анастасія Діденко

Нагору